Verkoop occasions op hoogste niveau

Als we het hebben over de huidige occasionmarkt dan zijn we nu belandt in een heel gunstige periode belandt. Het kan namelijk nog nooit zo goed gaan als nu wil je een tweedehands auto te koop zetten.

Daarom zou je kunnen overwegen je auto te verkopen voordelig te verkopen zodanig dat je beschikt over het financiële nodige. Dat je kan gebruiken bij een aanschaf van een nieuwere auto en een die altijd al hebt willen kopen.

Brancheorganisatie Bovag heeft afgelopen maand zoals altijd weer de jaarlijkse cijfers betreffende tweedehands auto’s gepubliceerd. Het meest opvallende is wel dat het aantal van 177.768 gewisselde voertuigen het hoogst sinds tijden is in de afgelopen maand. We spreken kunnen zelfs over een piek spreken in negen jaar tijd.

De toename is vooral te halen uit het feit dat autohandelaren steeds meer toevlucht zoeken in het buitenland door hun voorraad van daaruit aan te vullen. Op de thuismarkt zijn niet voldoende compacte benzineauto’s met weinig kilometers te verkrijgen om de vraag in het binnenland te kunnen voldoen.

De verdeling van de verkopen zijn te maken in een stijging van vijf en half procent naar een aantal van 989.919 om daarmee uit te komen op het hoogste peil in de afgelopen tien jaar. Daarvan komen een forse zestig procent op rekening van de autohandelaren, de overige veertig procent kunnen we toeschrijven aan de autoverkoop onderling tussen van particulieren.

Nu is het een goede periode om je voordeel te doen.