Occasionmarkt bereikt recordverkoop

Het gaat beter dan ooit voor de occasionmarkt. De verkoop stijgt tot recordhoogte in de afgelopen periode. Hoe worden deze cijfers gehaald, dat willen we hierbij graag verklaren. We kunnen 17.000 personenauto’s noteren die werden verkocht door autobedrijven. Er werd hiermee een toename 6 procent gegenereerd, dit werd gehaald in het tweede kwartaal van 2016.

Verklarende factoren hiervoor zijn onder andere: het herstel van de economie, de toevoer in het aanbod aan tweedehands auto’s bij autogarages en verder de op naam zetting van nieuwe auto’s. Dit laatste door wijzigingen van bijtelling in 2015.

De economische opleving vindt plaats in groter verband en het belangrijke vertrouwen van de consument neemt al geruime tijd toe. Het feit dat er zowel bij bedrijven als bij consumenten stevig is bezuinigd en ook uitgestelde bestedingen hebben een inhaalslag nu mogelijk gemaakt.

Het dus op dit moment de tijd om je verdiepen in het kopen van een nieuwe auto. Of het verkopen van je oude auto die het zeker goed gaat doen op de huidige occasionmarkt. Je kunt hiervoor terecht bij een scala aan bedrijven die graag je auto van je willen kopen.

Denk hierbij ook aan andere mogelijkheden dan het verkopen van je auto aan een autodealer of via een betaalde advertentie. Je kan veel voordeel behalen. Namelijk probeer eerst je inruil voertuig goed te verkopen. Daarmee kun je een volgende nieuwe(re) auto gunstiger gaan kopen.

Het gaat zoals je weet over veel geld dat je hierbij zo goed mogelijk wilt gebruiken.